پس از سالها سکوت و بیخبری و از دست دادن سهم بسیار بزرگی از بازار تلفنهای همراه، شرکت فنلاندی نوکیا بالاخره بار دیگر به مارکت گوشیهای هوشمند و به طور مشخص اسمارتفونهای اندرویدی بازگشته است. شرکت تازهتأسیس فنلاندی HMDD صاحب امتیاز برند نوکیا امروز از اولین گام استوار این شرکت برای بازگشت قدرتمندانه نوکیا پرده برداشت؛ Nokia 6 که اولین پرده از سناریوی HMD برای سال 2017 به حساب میآید از لحاظ پردازشی حداکثر در سطح میانی قرار دارد اما امکانات مولتیمدیایی و طراحی ظاهری آن را میتوان با برخی از بهترینهای این بازار مقایسه کرد. Nokia 6 البته در حال حاضر به صورت انحصاری به بازار چین عرضه شده اما این رویه ممکن است در آینده تغییر کند.
طراحی نوکیا 6 به گفته شرکت سازنده با دقت و مهارت بالایی صورت گرفته است؛ به گفته HMD هریک از گوشیهای نوکیا 6 نیاز به 55 دقیقه زمان برای تراشیده شدن و ماشینکاری از یک بلاک آلومینیوم 6000 داشته و پس از آن دو مرحله فرایند آنودیزه کردن روی این بدنه (که بیش از 10 ساعت برای تکمیل شدن زمان نیاز دارد) انجام میشود. پس از حداقل 5 مرحله پولیش نتیجه نهایی کار یک بدنه آلومینیوم یکپارچه یا اصطلاحا uni-body با استحکام و زیبایی ظاهری بالاست.
صفحهنمایش این مدل یک نمونه 5.5 اینچی فول اچدی است که با پوششی از شیشه گوریلاگلس با لبههای گرد و خمیده (2.5D) محافظت میشود. زیر این صفحهنمایش علاوه بر دو دکمه back و recent، کلید home در مرکز قرار دارد که سنسور اثر انگشت را نیز در خود جای میدهد. در کنارههای دستگاه جک 3.5 میلمتری هدست و پورت microUSB اتصالات سیمی به روشنی دیده میشود که این آخری از OTG نیز پشتیبانی میکند.
دوربین اصلی دستگاه دارای وضوح 16 مگاپیکسلی بوده و فوکوس خودکار در آن با فناوری پیشرفتهتر phase detection صورت میگیرد. فلشهای دوگانه با توناژ رنگی متفاوت، گشودگی دیافراگم f/2.0 و فیلمبرداری با وضوح فول اچدی دیگر نکات اشاره شده در رابطه با این دوربین را تشکیل میدهند. سایز پیکسلهای سنسور این دوربین یک میکرون اعلام شده که برای یک نمونهای در رده میانی سایزی استاندارد به حساب میآید. دوربین سلفی دستگاه نیز 8 مگاپیکسلی ست و همانند دوربین اصلی دیافراگم آن حداکثر تا f/2.0 گشوده میشود.
عامل اصلی انتصاب گوشی Nokia 6 به بخش پایین و میانی بازار در چیپست پردازشی آن نهفته است؛ پردازش در این مدل با پروسسور 28 نانومتری Snapdragon 430 حاوی 8 هسته ARM A53 انجام میشود که نهتنها در مقایسه با سری 8 چیپستهای کوالکام بلکه در قیاس با نمونههای 14 نانومتری جدید سری 6 نیز امکانات کمتری را ارائه میکند. گرافیک این مجموعه توسط قطعه Adreno 505 تامین شده و حداکثر سرعت ارتباطات نسل چهارم آن نیز به LTE Cat.4 با نرخ تبادل 150Mbps در دانلود محدود شده است. اما همه چیز نیز در بخش پردازشی گوشی منفی نبوده و نهتنها حضور 4 گیگابایت رم برای نمونهای نسبتا ارزانقیمت بسیار خوشایند تلقی میشود بلکه حافظه داخلی 64 گیگابایتی آن نیز کاملا فراتر از حد معمول این رده است. امکان ارتقا این حافظه از طریق اسلات microSD برای کاربران وجود دارد هرچند با اعلام قابلیت دو سیمکارت ظاهرا باید انتظار یک درگاه دو منظوره برای سیمکارت دوم یا کارت حافظه را در این مدل داشت.
Nokia 6 در زمینه باتری نیز قصد نا امید ساختن کاربران خود را ندارد جاییکه با حضور یک واحد نسبتا قدرتمند 3,000 میلی آمپر ساعتی ظاهرا مشکلی برای رقابت با دیگر نمونههای این کلاس وجود ندارد. نگفته پیداست که نوکیا 6 از سیستمعامل اندروید بهره میبرد اما نکته جالب در این میان ارائه آن با آخرین نسخه این پلنفرم یعنی اندروید 7 نوقا است که آن را در رده ارزانقیمت به نمونه برجستهای بدل میکند. نوکیا 6 به گفته شرکت سازنده در بخش صدا با برخورداری از آمپلیفایر دوگانه تا 6db صدای بلندتری نسبت به تقویتکنندههای معمولی تولید کرده و از فناوری Dolby Atmos نیز در آن پشتیبانی میشود.
انتخاب چین و JD.com به عنوان مرجع ارائه Nokia 6 نیز آنگونه که Nestor Xu معاونت بخش چین بزرگ در HMD Global میگوید تصادفی نبوده است : «چین، بزرگترین و رقابتیترین بازار اسمارتفونها در جهان است. انتخاب ما در ارائه اولین دیوایس اندرویدی شرکت به چین با شریکی قدیمی [به نام] JD.com ... با فروش میلیونها عدد از محصولات ما به مشتریان تصادفی نبوده است. ارائه اولین اسمارتفون ما در بازاری به لحاظ استراتژیک تا این اندازه مهم، [در همراهی] با JD.com [به عنوان] یک فروشنده آنلاین مورد اعتماد از هدف [مهم شرکت] سخن میگویند.»
این مدل به گفته HMD در "ابتدای 2017" با قیمت 1699 یوان (با نرخ تبدیل فعلی ارز تقریبا معادل 245 دلار) به بازار چین ارائه میشود.